Tapetnyheter februari – 2022

Som man har längtat… efter våren, efter restriktionslättnader, efter solljus, efter nya tapetkollektioner! Och nu kommer dem… 2 nya tapetkollektioner – Kalk 3 och Lina Schnaufer’s fjärde tapetkollektion – Längtan – som bygger på barndomens längtans-ämnen! Vi utökar även kalkfamiljen med 35 helt nya kulörer och ett nytt mönster som inte behöver mönsterpassas i Kalk 3!

Den 23:e februari lanseras de nya tapetkollektionerna i butik och på midbec.se!

 

 

Kalk 3 – Med den vackra matta ytan får du en fridfull känsla på dina väggar. Det nya mönstret i Kalk som är utan mönsterpass, är nu ännu lättare att tapetsera för att få ett perfekt resultat. Kollektionen innehåller 64 färger; alltifrån olika nyanser i vitt till dämpat grönt, blått och brunt.

 

 

avläsa tapetsymboler

 

Längtan”Som barn minns jag att jag längtade mycket. Längtade efter en födelsedag som stundade och räknade ner med hjälp av handens fingrar. Längtade efter skolavslutningen; doften av syren, en baddräkt som korvades runt axlarna på väg mot strandkanten. Längtade efter att bli äldre, längre, starkare, stadigare och efter att få bestämma själv. Längtade efter mina vänner när de var borta från skolan, hade flyttat eller inte svarade i telefonen. I längtan ryms mer än målet – där i ryms även ett hopp om något annat, en för-väntan och en styrka. Längtans inneboende kraft och ljus är vad denna tapetkollektion byggts kring och inspirerats av.”

 

I kollektionen Längtan har Lina Schnaufer jobbat utefter barndomens längtans-ämnen, med ett tema i varje mönster. Längtan är en kollektion som rymmer tapeter både för de minsta och för hemmets övriga vrår som har barnasinnet kvar.

I Linas mönster hittar du ofta den välbekanta floran – men med en tvist. Att förhålla sig till en inre sinnebild av en viss blomma eller växtlighet skapar en egen tolkning av denna. På så sätt befinner sig Linas mönster ofta i ett gränsland mellan fantasi och verklighet – men ändå alltid nära henne själv och med ett personligt förhållningssätt.  Mönsterrapporten ser hon som en gnutta magi, där litet snabbt kan bli stort och där de minsta av nyansskiftningar kan förändra känslan i ett helt hem.

 

BYGGA BO

Mönstret Bygga bo är fullt av saker att upp-täcka och världar att försvinna in i. Här växer träden högt, gräset är grönt och hönsen lever fritt. Hus, näste, håla och krypin; allt får ta sin tid. Du bygger din egen sfär i din egen takt och så som du själv vill.

 

KALAS
Att räkna ner med hjälp av handens fingrar, 5, 4, 3… prasslande snören och saft i Duralexglas. Mönstret Kalas försöker fånga känslan av att fylla fem år – pantgömme och sockerchock. Detta är ett mönster som passar fint i alla typer av rum som du vill ge en liten extra kick.

 

DRÖMMA
I mönstret Drömma flyger tanken och längtan fri. Här byggs broar mellan det inre och det yttre. Ett mönster där blommorna strösslas med vinden och fåglarna sträcker ut vingarna.

 

VÄXA
Vi bryter vänskapshjärtan och gungar högt. Samlar nypon, delar vår längtan och växer i kapp. Vart börjar jag och vart slutar du? Mönstret Växa inrymmer vänskapens väsen, gemenskapen, hemligheterna och framtiden – där leken blir övning inför livets äventyr.

 

FLYGA
Att låta fantasin och tanken få luft under vingarna och ta höjd – det är vad mönstret Flyga handlar om. Här i finns ett sammelsurium av liv och rörelse. Fjäril, flygfä, knott och krabat; olika men lika. De flyger sin kos, samlar på nytt och kommer tillbaka igen. Precis som våra egna mål och önskningar.

 

MIDSOMMAR
I mönstret Midsommar värmer solen på
myggbitna ben. En baddräkt korvar sig längst axlarna på väg ner mot vattnet. Sommarlov och sommarlugn. Mönstret Midsommar är ett heltäckande mönster som trivs i alla typer av rum som vill ha en dos sommar året runt.

 


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes