Miljö & hållbarhet

Vi på Midbec Tapeter har ingen egen tapetfabrik utan producerar hos befintliga, välrenommerade fabriker i Europa. Produktionen sker i fabriker som vi redan har samarbete med och importerar produkter ifrån så det blir bra synergier när det kommer till bland annat transport.

IGI – The Global Wallcoverings Association

Samtliga fabriker som vi producerar hos är medlemmar i IGI, The Global Wallcoverings Association. IGI är en förening som sätter riktlinjer och standarder för hur tapeter ska tillverkas. Mycket handlar om hur tillverkning ska ske med hänsyn till miljö och säkerhet. IGI har etablerat grundreglerna för ett kvalitetssäkringssystem som är tillämpligt över hela världen.

CE märkning

Alla våra produkter är CE-märkta. Det är ett bevis på att våra tapetrullar uppfyller EU:s hälso-, miljö-, och säkerhetskrav.

FSC märkning

Våra fabriker innehar certifikatet – FSC®, Forest Stewardship Council. Innebörden av detta är att fabrikerna endast använder FSC certifierat material. FSCs uppdrag är att uppmuntra folk och tillverkande fabriker att använda sig av världens skogars resurser på ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt sätt.
Hela produktionskedjan skall använda sig av världens skogsresurser på ett miljöanpassat sätt, värna om biologisk mångfald och ekonomiskt livskraftiga sätt och säkra arbetsvillkor för deras medarbetare.

tapetsymboler

Vad kan vi som icke-fabrik göra

I hela våra process tänker vi alltid igenom på hur vi vill producera och agera.  Våra designers och vårt produktteam jobbar ständigt fram nya kvalitéer som ska hålla längre och bättre över tid. 

Lager

Alla våra tapeter lagras under ett och samma tak och skickas från vårt lager i Mölnlycke, strax utanför Göteborg.

Transport

Samtliga tapeter som fraktas inom Sverige skickas med med DB Schenker. Vi är stolta över att ha ett så miljömedvetet transportbolag som samarbetspartner. De jobbar hela tiden i framkant med miljö och hållbarhet och har satt upp tuffa mål för att minska sina utsläpp. Allt för att inspirera konkurrenter och göra världen bättre.  Internationella leveranser fraktas med DHL & UPS, som även de jobbar med miljö och hållbarhet för att minska sina utsläpp.

Fraktkostnad

Idag tar vi ut en fraktkostnad på de paket vi skickar som har  färre än 5 rullar. Detta är ett försök till att få våra återförsäljare att sambeställa.

Provmaterial

Midbec Tapeter är ensamma i Sverige om att ha egen tillverkning av provmaterial inhouse. Detta har vi  för att kunna erbjuda våra återförsäljare anpassade exponeringar, för att undvika att onödigt överblivet material slängs.  Allt provmaterial vi tillverkar görs on demand, så inget går till spillo. Vi uppmuntrar också löpande slutkonsumenter att använda överblivna bitar tapet till olika sorters pyssel och återbruk. 

Material

Non-woven tapet

Den absoluta majoriteten av våra produkter är tillverkade på non-woven. Det är en blandning av polyesterfiber och cellulosa. Där cellulosan är av TCF-kvalitet (Totally Chlor Free).

Färger

Våra produkter trycks med vattenbaserade färger, som är fria från pvc. 

Vinyl

Vi har en liten produktlinje som består av vinyltapeter. Dessa tillverkas enligt riktlinjerna. Fördelen med vinyltapet är att den i regel är tåligare än non-woven och håller längre.


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes