FAQ

Hur får jag en prislista?

Prislistan finns i vår webshop, som återförsäljare loggar du in här! http://midbec.e-line.nu/sv/Meny/Logga_in

Hur tapetserar man runt fönster?

När du kommer fram till ett fönster är det viktigt att du börjar med att sätta våden längst upp mot taket precis som vanligt. Sedan får du trycka fast tapeten mot fönsterlisten upptill, skär till den och sedan trycka dit tapeten utmed fönsterlisten som går på sidan. Skär utefter listerna med en tapetkniv. När du kommer ner till den under fönsterlisten för du på samma sätt.

Kan man tapetsera över befintlig (gammal) tapet?

Ja det kan man. Det finns dock några undantag:

 1. Vinlytapeter ska man inte tapetsera över, de måste rivas ner innan man sätter ny tapet. Osäker på om det är vinyltapet eller ej? Kontakta inköpstället, eller oss om det är en Midbec tapet.
 2. Tapeten du ska tapetsera över måste sitta bra. Luftbubblor, lösa skarvar etc kan resultera i att nya tapeten inte får chansen att sitta så bra som den borde..

Vad är mönsterpassning?

Mönsterpassning är HUR du placerar våderna mot varandra för att mönstret ska passa. Här kan du läsa om de olika typerna av mönsterpassning för att underlätta ditt tapetseringsprojekt.

Måste jag grunda först?

Vi rekommenderar alltid en snabb grundning av väggen innan man sätter tapet. Det för att ge din vägg en chans att nå bästa resultat. Grundar man väggen med färg så vet du att väggen är mättad och limmet kommer fördelas perfekt mellan vägg och tapet.

Hur långt räcker en tapetrulle?

En tapetrulle är 10,05m lång och 50 cm bred. Hur långt en tapet räcker på just din vägg beror på takhöjden. En tapetrulle med måttet 10,05 x 0,53 m utan mönsterpassning räcker till 4 våder i ett normalhögt rum som är 2,4 m. Det betyder att du kan tapetsera 2 löpmeter vägg per rulle. Om tapeten har en mönsterpassning får du istället ut 3 våder per rulle. Det betyder att du kan tapetsera 1,5 löpmeter vägg per rulle.

Vilken tapet är lättast att sätta upp?

Alla våra tapeter är lätta att sätta upp! Tapeterna tillverkas på FSC märkt non-woven material. Det innebär att limmet rollas på väggen och sedan sätter man dit tapeten. Tapeterna sätts kant-i-kant!

Vilken tapet kan man använda i tvättstugan?

Vår tapeter tål vattenstänk i olika grad. Ska vi välja är en vinyltapet tåligare på alla sätt jämfört med tapeter med pappersframsida.

Kan jag beställa expressleverans?

Ja, gentemot en ersättningskostnad. Kontakta oss via telefon så hjälper vi dig 031-880550

När behöver jag skicka returen?

Produkten ska skickas till oss i retur inom 14 dagar.

Beställt för många rullar?

Har du råkat beställa för många rullar kan du returnera de rullar som är ouppackade till oss inom 14 dagar från mottagandet av varan.

Kan jag returnera tapetprover?

Tapetprover går ej att returnera. Varför inte göra något roligt tapetpyssel? 

Kan jag ändra leveransadress på min beställning?

Vanligtvis skickar vi din beställning samma dag. Har ordern inte skickats från vårt lager kan vi ändra leveransadressen. Kontakta tjejerna på supporten [email protected] snarast.

Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket?

Ej uthämtade paket returneras till oss från utlämningsstället. Vi debiterar en avgift på 250 kr för paket som inte hämtas ut inom angiven tid.

Hur går man tillväga vid skadat gods?

Viktigt att det anmäls direkt till speditören när ni mottar leveransen. Fota och be chauffören göra notering.

Hur tapetserar man snedtak?

Viktigt att man lodar / markerar vad som är lodrätt så man vet vad som är rakt på väggen. Sedan sätter man tapeten på samma sätt som vanligt och drar tapetkniven utmed taket för att “skära snett”.

Hur tapetserar man snedtak?

Viktigt att man lodar (markerar vad som är lodrätt) så man vet vad som är rakt på väggen. Sedan sätter man tapeten på samma sätt som en rak vägg och drar tapetkniven utmed taket för att “skära snett”.

Vad är tapetens batchnummer?

Batchnumret identifierar tillverkningstillfället för tapeten. Tapeter som tillverkas samtidigt får samma batch och det betyder att färger stämmer mycket bättre överens med varandra än om de tillverkas olika dagar. Det kan ha med luftfuktighet, temperatur, exakta mängder färger att göra. Mer information hittar du här.    

Om jag inte har beställt tillräckligt med tapeter kan du matcha ett batchnummer för mig?

Troligtvis ja! Ett batchnummer finns kvar till dess att det sålt slut. Någon gång tar batchen slut för att vi har helt enkelt producerat nya rullar med nytt batch. Så vänta inte för länge med att sätta upp tapeterna, och är du osäker på antal så kolla med oss så vi kan skicka rullar med större antal rullar kvar med samma batch.

Varför ska man beställa tapetprov?

Ett tapetprov förenklar beslutsprocessen för dig. Färgåtergivningen är oftast olika mellan verklighet och din skärm. Tänk dig att få en bit av färdiga produkten enkelt hem i brevlådan och sedan kunna matcha mot soffa, matta, gardiner. Större chans för perfekt resultat!

Fraktar ni internationellt?

Nej, inte i dagsläget. Däremot kan du spana in våra internationella återförsäljare så även du som inte bor i Sverige också kan få tag på en Midbec tapet, klicka HÄR!

Vilka kollektioner har utgått?

Det ser du klart och tydligt under fliken “Borttagna” i inloggat läge, här! 

Kan man se färgbad/batch på webben?

Ja, sedan slutet Oktober 2021 kan du som återförsäljare se våra batch i e-handeln.

Kan jag ändra leveransadress?

Vanligtvis skickar vi din beställning samma dag. Har orden inte skickats från vårt lager kan vi ändra leveransadressen. Kontakta tjejerna på supporten 031-880550 snarast.

Hur får jag tag på bilder?

På vår hemsida finns en bildbank, har du inte lösenordet kontaktar du oss på [email protected] så hjälper vi dig! 

Vad är en Non Woven-tapet?

Non woven är den typ av pappersblandning vi använder oss av för att trycka våra mönster på. Det är en blandning av cellulosa (papper) och konstfiber. Denna blandning för att tapeten blir något tjockare än den klassiska papperstapeten. Det resulterar också i att den blir mer förlåtande mot underlaget.

Vad betyder tapetsymbolerna?

Det finns lite olika typer av tapetsymboler. Du har symboler för mönsterpassning, ljusäkthet, lim, borttagning, tvättbarhet bland annat. Du hittar en detaljerad beskrivning i vår guide för tapetsymboler här.  

Vad är det för lim till era tapeter?

Midbec Tapeter rekommenderar non woven lim till alla våra tapeter.

Hur mycket tapetlim ska man använda?

Väldigt många gör misstaget och använder för mycket lim. Tumregeln är att när man kan skriva en bokstav i limmet utan att det droppar eller rinner lim så har du rätt mängd.

Tapet i badrum – funkar det?

Nej. På toaletter fungerar det fint men i badrum är det så mycket fuktigare och tapeter har inte den “spärrande förmågan”. Det finns våtrumstapeter, men de är sällan godkända för våtutrymmen så se upp!

Hur tapetserar man hörn?

Husen vi bor i lever, dvs väggar och golv är aldrig 100% rakt. För att dölja dessa avvikelser i just hörn är det viktigt att man gör ett överlapp till nästa vägg, med ett par centimeter, i varje hörn. Sedan startar man nästa vägg med att “täcka över över glappet” och sedan fortsätta som vanligt. Viktigt att se till så första våden är rak även efter ett hörn.

När får jag tillbaka pengarna för returen?

Från och med du lämnat in din retur hos ditt ombud kan det ta upp till 14 dagar innan du får din återbetalning. Du får en returbekräftelse via mail så fort vi tagit emot och godkänt din retur.


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
  Varukorg
  Kundkorgen är tom
  This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.
  Do you wish to visit the site in English?
  Yes