Tänk rätt med retro

Vad är egentligen retro?

Ordet kommer från franskan (rétro, rétrospectif) och betyder blicka tillbaka. 50- 60- och 70 -talet benämns som retrons gyllene tider. Idag använder man ordet främst som beteckning från en tidigare tidsepok. Man talar till exempel om lampor, porslin, möbler och tapeter som var speciella och särskiljande för denna tid och det förekommer idag nyproduktion av möbler och inredning i en stil inspirerad av denna tidsperiod. De är ofta gjorda med gamla tidstypiska objekt men behöver nödvändigtvis inte vara en kopia. Vi delar med oss lite inspiration och kanske blir du lite mer intresserad? 

retro inredning blå tapet med mönster

Retro-special

Här ser vi den mintgröna färgen som klär skåpet ihop med en underbar blå tapet. Dessa härliga färger klädde båda stolar, kök och övrig inredning under 50-talets gång. Mjuka och lugna färger som tillsammans livar upp hemmet utan att det tar över.

Inspireras av 50-60-talet och investera i en klassisk teakmöbel. En begagnad sådan från 50-talet (vintage) kan lätt bli som ny med rätt renoveringsmetod! Komplettera övrig inredning med ljusa färger och stora växter då det får det varma träslaget att sticka ut. Den unika möbeln passar lika bra i ett fullt retro-inspirerat hem som i ett modernt och dessutom är den väldigt hållbar.

SE ALLA RETROTAPETER

tapet retro blå blommig byrå
grön retrotapet med blad

Murrigt, mönstrat och mysigt

Dessa var ledorden under 70-talet. Få inspiration och klä hemmet med stora blad och mycket mönster. Grönt och brunt ihop utbringar en varm känsla som gör hemmet mer ombonat. Addera mysiga fåtöljer och plädar för att knyta samman säcken.


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes