Så fixar du den skandinaviska stilen i sovrummet – Del 1

I samarbete med KYD skapar Midbec ett sovrum med en lyxig känsla i skandinavisk stil. I denna första del av tre skapas en moodboard för att ta fram rätt känsla i sovrummet, allt från färgsättning till möbler och detaljer. Du får också 5 tips på hur du kan skapa den skandinaviska stilen i ditt sovrum!

Moodboard i skandinavisk stil

Ett sovrum växer fram. Grundidén är att skapa ett sovrum med en lyxig känsla i skandinavisk stil. Kulörpaletten går i grått, beige och vitt med inslag av svarta detaljer.

skandinavisk stil kalk

Väggarna kommer kläs med tapet 61007 från kollektionen Kalk vilken ger rummet en rustik och varm karaktär. Den matta grå ytan kommer lyftas ytterligare av utvalda detaljer och textil i liknande färgskala. Fokus ligger också på belysningen för att inte tapeten ska upplevas blå eller röd. Resultatet kommer bli ett hemtrevligt sovrum som ger en tidlös och modern skandinavisk känsla!

5 tips för att hitta den skandinaviska stilen

1. Mjuka dämpade nyanser – Gärna nyanser av grått och beige men även bleka rosa eller gröna nyanser harmonierar vackert inom denna stil.

2) Ljusa träslag – Obehandlade trämöbler och ljusa träslag där ådringen får lysa igenom.

3) Naturmaterial som sten och betong – Kan plockas upp på väggarna i form av tapet eller kalkfärg och på möbler som t.ex stenskiva på sängbord.

4) Enkla raka linjer – Raka och rena linjer på interiör som gardiner, sänggavel & möbler.

5) Grafiska former – Tavlor och konst med grafiska former gärna i svartvitt eller grått.

Grå, Brun tapet med Enfärgat, Betong, Kalk mönster

©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes