4 vanliga missar när du inreder

Hur du väljer att placera möbler och övrig inredning i ett rum spelar större roll än vad du tror. Smart inredning är lösningen och en bra riktlinje att gå efter är – less is more! Vi listar 4 vanliga inredningsmissar.

Vanliga inredningsmissar

1

Övermöblerat

För många möbler i ett rum gör sinnet förvirrat! Det blir rörigt och rummet upplevs mycket mindre. Försök att få till så mycket rymlighet som möjligt, det ska vara enkelt att förflytta sig.

2

För mycket prylar

Har du mycket prylar som du vill visa upp? Gör ett urval och byt istället ut detaljerna under årets gång. Även det största rummet kan kännas litet och rörigt om du fyller varje fri yta med en pryl. Låt det inte heller bli för minimalistiskt utan försök hitta balansen.

3

Möblerar längs med väggen

Väljer du att placera dina möbler längs med väggen så bildas det ett tomrum i mitten av rummet vilket kan göra att det upplevs mindre. Våga arrangera en soffgrupp i mitten av rummet, då får du också fler väggar att nyttja, med tex. förvaring. Eller varför inte placera gästsängen ut från väggen i mitten av rummet, istället för längs med väggen i hörnet.

4

Fel möblerat

Här väljer vi att påpeka mattan i vardagsrummet. En vanlig miss är att vardagsrummet äger en alldeles för liten sådan vilket gör att det kan se lite mesigt ut. Låt mattan istället rama in möblemanget! Tips: Tänk att mattan minst bör vara lika bred som soffan och ställ soffan ca 15-20cm in på mattan.
Foto: blogg.mama.nu

Fler tips? 


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes