Tips på dekorativt julpyssel med tapeter

1 december 2016

Äntligen december! November känns som en enda lång väntan på att det ska bli december. Man liksom kramar ur det bästa av det sista och maxar myset med julbelysning, julbak, TV-julkalender och julpyssel innan man tar klivet in på ett nytt år!

Julpyssel 1) Vik diamanter av tapet

Så här inför advent har vi lite julpyssel att bjuda på- inte helt otippat skapat av tapet! Om du inte sitter på ett lager av tapet som vi gör här så går det självklart lika bra att använda sig av annat fint papper.

tapet-diamant-diy-julpyssel-midbec

När jag väl hade fått kläm på hur vissa moment skulle vikas så blev det tre stycken av bara farten men det tog några fram-och-tillbaka-spolningar på denna video innan det faktiskt blev formen av en diamant.

tapet-diamant-diy-julpyssel-midbec-tapeter

När man börjar vika så utgår man från en kvadratisk tapetbit, och beroende på tapetbitens storlek så blir det olika storlekar på själva diamanten. Den största diamanten här är gjord av bitar på 40×40 cm, den mellanstora på 30×30 cm och den minsta på 20×20 cm. Tapet-diamanterna kan du sedan hänga i ett fönster eller på annan trevlig plats. Vill du använda det som julpynt i granen så kan bitar på 10×10 cm vara en bra storlek att köra på. Dekorativt och kul julpyssel!

Julpyssel 2) Vik granar av tapet

Om du lyckas hejda dig i ditt diamant-vikande innan all tapet tar slut så kan du ge dig på att vika några julgranar av tapet också, som butiken Visby Färgcenter på Gotland har gjort för att få till julkänslan i sitt skyltfönster.

julgranar-tapeter-midbec-julpyssel

Klipp ut triangulära bitar av tapet och vik sedan så att det blir som ett dragspel. Gör ett hål i mitten rakt genom vikningen, trä i någon form av pinne och fördela sedan ut tapeten längs med pinnen. Fäst dem slutligen på någon form av platta och sätt en liten glimrande stjärna i toppen. Gör gärna några stycken i olika storlekar och vips så har du en sån här fin granskog av tapet! Förslår nog att du gör granarna något mindre än vad Färgcenter i Visby har gjort om du inte vill att själva installationen ska ta upp större delen av vardagsrummet.

julgranar-tapeter-tapetgran-julpyssel-midbec

Riktigt fint julpynt att ha på en fönsterbräda, i en hylla eller ovanpå en byrå eller ett lägre skåp!

Tapeterna som har använts till diamanterna och granskogen kommer från kollektionerna Allegro & Twist.

Ha en mysig & pysslig advent!

//Malin
[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes