Stylistens bästa barnrumsinspiration

15 november 2018

Letar du barnrumsinspiration? I detta inlägg pratar stylisten Cattis om hur du kan tänka när du inreder ett barnrum och bjuder på fin barnrumsinspiration.

Barnrumsinspiration

Att inreda ett barnrum kan vara bland det roligaste jag vet. Det finns en lekfullhet och avslappnad känsla som jag tycker om. Kanske är det för att det är så härligt att se saker och ting utifrån ett barns ögon. Barn lever i nuet och gläds åt små saker i tillvaron – något som vi vuxna borde ta efter mer och mer om du frågar mig. Här ger jag några enkla tips på vad du kan tänka på när du inreder ett barnrum.

Tänk långsiktigt

barnrum barnrumsinspiration stadshem
Bild via Stadshem

Hur ska en tänka egentligen vid val av möbler till ett barnrum? Såklart är det upp till hur gammalt barnet är som ska bor där. När spjälsängen blivit för liten är det perfekt att gå över till en växasäng. Det går att hitta väldigt fina och personliga på både Blocket och loppisar. Att fynda barnmöbler second hand är ett av mina bästa tips – bra för både plånboken och miljön. Annars tycker jag det är bra att tänka långsiktigt och inte bara köpa barnmöbler. Några bra saker att utgå från är säng, skrivbord, förvaring och yta att leka på om möjlighet finns.

barnrum barnrumsinspiration möbler stadshem
Bild via Stadshem

Något jag fastnade för när jag såg det här barnrummet i ett hus till salu via Stadshem var färgmatchningen. Både vackert och harmoniskt. Notera att skrivbordet inte är en barnmöbel, men ändå smälter in fint och går att använda en längre tid.

barnrum barnrumsinspiration lilja midbec tapeter

Precis som vid val av möbler så är det bra att tänka långsiktigt vid val av tapet till barnrummet. Tapeten Lilja ovan från kollektionen Apelviken är ett fint exempel, här i den mustiga och varma tonen blush. Annars passar storblommiga tapeter och slingriga blad fint i ett barnrum och skapar en mysig och lite mystisk känsla. Eller varför inte en egen frukträdgård med äppel och päronträd som hos Pomona.

Förvaring

barnrum barnrumsinspiration midbec tapeter

Förvaring kan vara den lurigaste biten i ett barnrum. Först och främst så är det bra om barnet själv når sina böcker och leksaker. Tänk på att sätta till exempel speglar, hyllor och annan förvaring lite lägre än normalt.

barnrum barnrumsinspiration list viktoriaholmgren midbec tapeter
Bild via Viktoria Holmgren / Lovely Life

Låt barnets favoritkläder få hänga framme på en klädhängare, kroklist eller en klädställning. Dessutom blir det en väldigt fin inredningsdetalj. Leksaker går lika bra och uppmuntrar till mer lek när de är synliga och lättillgängliga. Se bara så fint hos Viktoria Holmgren att låta en griffeltavla hänga framme på en kroklist. Dessutom en väldigt bra idé att ha förvaring på hjul som går lätt att flytta runt.

barnrum barnrumsinspiration marimekko midbec tapeter

För ett barnrum får ju gärna vara lättstädat. En annan idé kan vara att använda lådor under sängen som förvaring. Själv har jag ställt fram korgar lite här och var hemma hos oss. Om du vill hitta bra och fina förvaringskorgar kan jag tipsa om både Afroart, Granit och Ellos. Rottingkorgar fyndar jag nästan uteslutande på loppis. Vi bor i ett äldre hus och har ont om garderober. Istället för att köpa nytt har vi hittat klädskåp och byråer i gammal stil på online auktioner och i second hand affärer.

barnrum barnrumsinspiration marimekko djur midbec tapeter

Byråer är dessutom perfekta att fylla med pennor, papper, spel, pärlor och annat pyssel som barnen tycker om.

barnrum barnrumsinspiration förvaring annakubel midbec tapeter
Bild via Anna Kubel / Lovely Life

Hos Anna Kubel ser jag ett vackert skåp som jag gissar att hon använder som garderob. Fint att måla in i en annan kulör dessutom. Jag blev väldigt förtjust i rottingkorgen i form av ett päron. Ett annat exempel på rolig förvaring är den här vävda kaninkorgen.

barnrum barnrumsinspiration kuddar annakubel midbec tapeter
Bild via Anna Kubel / Lovely Life

Här kommer några andra små enkla tips för barnrummet:

– Inred med textiler för att göra det mysigt och ombonat. Exempelvis stora mjuka kuddar som går att lägga på golvet eller en stor mjuk matta att leka på. Hur härligt ser det inte ut att lägga sig på en hög med prinsessan på ärten-madrasser, som hos Anna Kubel.

– Tänk på belysningen och ha gärna flera ljuskällor i rummet utöver en taklampa. Sätt upp en vägglampa bredvid en bokhylla och ställ en mysig nattlampa någonstans för att ge ett par förslag.

– En sänghimmel ger en mysig känsla när barnet ska sova. Med en ljusslinga i blir det som att kika upp på en stjärnhimmel. Min dotter tycker det känns tryggare att sova när hon får stänga om sig med sin sänghimmel. Annars är det härligt att hänga upp den i ett hörn i barnets rum och använda som en läskoja tillsammans med kuddar och filtar.

– Leta efter små burkar och askar på loppisar till att förvara pyssel eller små skatter i. När du rensar bland dina kläder och accessoarer, spara sånt som kan vara roligt att använda som utklädningskläder.

– För att göra det enkelt, möblera om, sätt upp några fler tavlor eller byt ut mattan i barnrummet. Det lilla kan göra mycket!

barnrum barnrumsinspiration sänghimmel midbec tapeter

Ha en fortsatt fin vecka!

//Cattis, stylist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes