Pyssel & Knåp

12 april 2016

Häromdagen började det spritta i våra pysselfingrar (kanske är det alla vårkänslor som behövde någonstans att ta vägen.) Så vi bestämde oss för att sätta ihop några enkla tips på lite origami som du kan göra med tapetbitar som du har fått över eller annat vackert och färgglatt papper om du känner för det.


Till alla små vackra ting

Pysssel midbec wallpaper tapet origami inspiration instruction instruktioner vika papper box ask lada rav groda Pysssel midbec wallpaper tapet origami inspiration instruction instruktioner vika papper box ask jewelry smycken smyckesskrin
Du vet alla tråkiga papper som samlar sig i högar hemma – räkningar, kom-ihåg-lappar, alla beundrarbrev som trillar in. Skulle inte den där pappershögen plötsligt kännas mycket roligare om den stoppades i en ask vikt av låt oss säg… Miss Print?

Och godispåsar i all ära – men är de inte lite tråkiga? Vi ser mycket hellre att lördagsgodiset stoppas i en ask med ett spännande mönster. För om vi ska vara ärliga så känns godispåsar så otroligt mycket 2015. Det är dags för något nytt.

Små vikta askar är dessutom ett utmärkt sätt att göra en mindre spännande present lite roligare. För det är inte alla gånger som man lyckas komma på de mest spektakulära gåvorna. Ibland blir det något som man hittar i all hast. Ibland blir det en trisslott eller ett paket tuggummi. Men tänk vad glad man skulle bli om den där trisslotten låg i en vacker och färgglad ask!


Rosor är röda, violer är blå

Pysssel midbec wallpaper tapet origami inspiration instruction instruktioner vika papper nackros water lily flower
”Med en enkel tulipan uppå bemärkelsedan’” sjungs det ju i den gamla visan. Men återigen tycker vi att man kan tänka nytt. En liten näckros som uppmärksammar någons födelsedag är väl mycket roligare – särskilt när man har gjort den själv.

Tänk på vilka möjligheter du har dessutom. Med vanliga näckrosor kan du välja mellan vit, röd och kanske gul om du har tur. Men om du gör din egen får du plötsligt tillgång till massvis av roliga mönster och färger.


Vår kära vän har hittat fler kompisar

Pysssel midbec wallpaper tapet origami inspiration instruction instruktioner vika papper groda rav fox frog Pysssel midbec wallpaper tapet origami inspiration instruction instruktioner vika papper groda frog leaves
En dag var Mr Fox på promenad i Mönsterskogen – och något grönt studsade plötsligt förbi hans ena tass. Och något annat mystiskt litet grönt studsade förbi tätt efter. Nu råkar ju hans favoritfärg vara just grönt så han hoppade glatt efter fram till ett litet vattendrag i skogen.

Vid det laget hade han förstått att det grönmönstrade var grodor och som hade stannat för en liten simtur. Vid vattendraget sprang Mr Fox på en annan filur – som såg något mer bekant ut – en härlig räv vid namn Oskar. Och sedan den dagen är de bästa vänner.

Hans nya vän säger inte så mycket och står mest still på stället och ser söt ut, men är ett väldigt bra sällskap när Mr Fox behöver prata ut. Då står hans nya vän lugnt på plats och lyssnar.

Gör ditt eget tapetpyssel!

Vik en ask till stort och smått:
Pysssel midbec wallpaper tapet origami inspiration instruction instruktioner vika papper grodaSkapa en rävkompis till Mr Fox:
Pysssel midbec wallpaper tapet origami inspiration instruction instruktioner vika papper fox ravGör en riktigt studsig groda:pyssel.9Vik en näckros till någon du gillar:Pysssel midbec wallpaper tapet origami inspiration instruction instruktioner vika papper nackros water lily Ett litet tips!
Det kan vara bra att dra en eller ett par extra gånger med fingret över varje veck när du viker saker av tapet, för att varje veck ska ligga platt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes