Planteringsdags!!

12 maj 2016

Nu är det dags att börja plantera ute på era altaner och balkonger. Vi tog oss till Klocktornetsblommor för att införskaffa blommor till vår entré och uteplats här på Midbec. Det är ju en hel djungel när man kommer in! Vart ska man börja? Vad ska man ha?

Vi ställde lite frågor till Floristen Anki Jansson

 

tips-om-blommor-klocktornetsblommor

När man står inför plantering är det viktigt att välja en bra storlek på kruka för ändamålet. Anki påpekar vikten av att fylla krukan med 1/4 lecakulor, detta för att få en bra dränering och för att undvika att krukan blir för tung. Det kan ju vara bra att kunna flytta in dom under tak om regnväder hotar. Man kan även ha krukorna på fat med hjul så det blir ännu smidigare med förflyttning. Dränering är ett måste i krukan för att växterna inte ska bli stående i massa vatten.

Det är också viktigt att ge sina blommor näring. Det är något jag brukar vara för lat för att komma ihåg, men vill du få den där fantastiska planteringen så är hemligheten näring, minst en gång i veckan!

Den ultimata placeringen för egentligen alla växter är hälften av dagen sol och hälften skugga så mår de flesta blommor bra. Lägg gärna lite pengar på bra jord, det finns special jord för en del blommor beroende på vad du ska plantera. Pelargonjord, rosjord, orkidéjord m.m Så fråga gärna så du får rätt jord. Det är som vid tapetsering är underarbetet bra blir resultatet grymt!

planterings-tips

Här kommer tre tips på blommor som håller ända fram till september

 • Petunior
 • Bägarranka
 • Rosor

bägarranka-petunior-rosor

När du ska arrangera din kruka är ett tips att placera något högre bak, något lägre fram och sen gärna något hängande så får du ett attraktivt arrangemang för ögat. Gör gärna små grupper/miljöer hemma utav flera krukor i olika höjder och storlekar.

Här kommer vårt resultat!

vår-plantering-uteblommor-sommar

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
  Varukorg
  Kundkorgen är tom
  This site is registered on wpml.org as a development site.
  Do you wish to visit the site in English?
  Yes