Månadens look: Brooklyn Bound

22 januari 2016

midbec brooklyn stilguide look tapet wallpaper
Vi vill slå ett slag för exponerade tegelväggar, fixiecyklar som väggdekoration, så lite krusiduller som möjligt, mörka material, skyhöga fönster, bokhyllor från golv till tak och tunna spiraltrappor. Helt enkelt hem och ytor inspirerade av Williamsburg eller egentligen hela Brooklyn – och allt härligt, avskalat som hör till.

Väl valda ting
Det här är stilen för alla som känner att less is more, samtidigt som varje detalj ska väljas med omsorg. Inte för starka färger eller olika material. Men man får gärna leka med med ljus och mörker. Vad tror du om hårda, nästan kalla, material som möter otäckta, stora fönster? Varje möbel, ner till varje handtag, får verkligen chansen att synas ordentligt. Allt som finns där finns av en anledning. Det här är inte ett hem med alltför många småprylar som samlar damm. Det är inte ett hem där spetsar, skira textilier eller pastellfärger hör hemma. De hittar inte ens hit.

Nakna ljuskällor
Less is more gäller även för lamporna, lyktorna och alla andra ljus. Du som bor här vill att ljuset, vare sig det kommer ifrån taket, fönsterkarmen eller en ljusslinga på väggen, ska få stå i fokus. Stora kupor och tygklädda lampskärmar kan någon annan få. Det finns säkert en kompis som vill ha dem. Eller kanske en trevlig granne. Men här är lamporna kung. De regerar här. Lamporna och fönstren. Glöm inte bort fönsterrutorna. De vill synas. Inte täckas med stora tunga skynken. Det är ok med gardiner (t.ex. om du vill dansa macarena i vardagsrummet utan att grannarna ser), men de ska inte ta över här.

midbec brooklyn stilguide look tapet wallpaper 2
Nytt, gammalt och allt där emellan
Det skulle inte vara en sann Brooklyninspirerad lägenhet om inte majoriteten av möblerna var hittade på loppis, i vintagebutiker eller secondhandbutiker. Men under de senaste åren har avskalade, enkla inredningsdetaljer börjat synas mer och mer. Så för dig som är sugen på att addera en dos av Williamsburg i hemmet kan du hitta enkla, stilrena detaljer för alla rum. Allt ifrån stringinspirerade ljusstakar och armaturer till enkla bokhyllor och soffbord i galvaniserat stål. Så om du blandar några äldre detaljer, säg från 50-talet, med några få nya ting så vet du att du har lyckats när ditt möblemang har en medelålder på ungefär… 30 år?

Mer svensk studentetta än Williamsburg?
En avskalad takvåning i Brooklynstil kanske inte är något man ramlar på i första taget. I alla fall inte om man befinner sig i Sverige. Så nu kanske du saknar en exponerad tegelvägg i din lägenhet. De växer ju inte på träd direkt. Men det ser vi inte som ett problem överhuvudtaget. Tegel finns att hitta på många andra ställen. Och du kanske känner att du inte har tillräckligt med böcker för att fylla hyllor från golv till tak – men vem har sagt att du måste ha en bokhylla full av böcker för att få det att se ut som att du har en bokhylla full av böcker? Det enda du behöver är Vintage Rules och lite fantasi!

midbec brooklyn stilguide look tapet wallpaper 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes