Julpyssel – Skapa egna julkulor för en riktigt grann gran!

8 december 2017

Advent är runt knuten och det är dags för kuligt julpyssel eller juligt kulpyssel! Här kommer tips på fina papperskulor som du enkelt kan pyssla ihop till julgranen så att den blir riktigt grann där hemma i stugan!

Kuligt julpyssel

Kommer du ihåg tapetäggen från i påskas? Detta kuliga julpyssel bygger på samma princip, fast istället för äggformade mallar så används cirkelformade mallar. Leta upp några runda former som du har hemma och använd dessa som mall. Exempel på två bra storlekar är cirkelformar på 5 cm och 6 cm i diameter.

julpyssel-papperskulor-midbec-tapeter

Måla av mallen på ett fint papper, klipp ut 6 stycken lika stora cirklar och vik dessa på mitten. Montera sedan ihop dessa 6 bitar genom att fästa ena halvan av baksidan av bitarna mot varandra med dubbelhäftande tejp eller lim, precis som äggen monterades.

julpyssel-montera-papperskulor-midbec-tapeter

Om du inte limmar/tejpar längst in mot vikningen så kommer du att få en liten öppning i mitten av kulan. Där kan du sedan trä igenom ett snöre, gör en knut i botten och knyt sedan en större ögla på ovansidan så att den går att hänga i granen.

julpyssel-papperskulor-i-granen-midbec-tapeter

Vill du istället använda en mer diskret, tunn tråd så kan du limma/tejpa ända in och sedan göra ett litet hål upptill där du fäster tråden.

julpyssel-papperskulor-i-granen-rosa-grönt-midbec-tapeter

Blanda gärna två färger som passar fint ihop på några av kulorna, kör enfärgat på några och mönstrat på andra så blir det en fin blandning i granen.

julpyssel-papperskulor-olika-mönster-midbec-tapeter

Och vips så står granen så grön och grann i stugan!

julpyssel-papperskulor-julgran-midbec-tapeter

Ha en mysig adventshelg!

//Malin
malin@midbec

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes