Hemma Hos: Fredriks ljusa och luftiga trea i Göteborg

13 mars 2019

Visst är det härligt att få inredningsinspiration från riktiga hem. Stylisten Cattis har besökt inredningsintresserade Fredrik och i detta inlägg får du följa med hem till Fredriks ljusa och luftiga trea i Göteborg.

En trea med tapet

En vårdag i början av mars tog jag spårvagnen hem till Fredrik som bor strax utanför centrala stan i Göteborg. När jag åkte hemifrån kom det snöblandat regn samtidigt som solens försiktiga strålar trängde igenom de gråa molnen då och då. Väl framme hos Fredrik möttes jag av en varm kram. Ja han är en sån person som det är omöjligt att inte bli på gott humör av – lättsam, omtänksam och med en sprudlande energi. Jag hade spanat in hans Instagramkonto @awesomeinredning ett tag och var riktigt nyfiken på att få se hans hem och höra mer om hans tankar kring inredning och framförallt tapeter.

hemma hos trea fredrik sovrum midbec tapeter

Namn: Fredrik Kristensson

Ålder: 38

Yrke: Kundstrateg på bostadsbolag

Bor: Med sin sambo Adam och två katter i en 3:a på 95 kvm i Göteborg

hemma hos trea fredrik midbec tapeter

Berätta lite om din lägenhet. Hur länge har du bott här och vad tycker du mest om med den?

Vi köpte lägenheten för 2,5 år sedan och det är egentligen först nu som jag trivs väldigt bra i den. Det tar lång tid för mig att känna mig som hemma efter en flytt. Jag är en riktig vanemänniska som egentligen inte tycker om stora förändringar. Det bästa med lägenheten är de öppna sociala ytorna och vår stora inglasade altan där vi hänger mycket om somrarna och långt in på hösten.

hemma hos trea vardagsrum kök midbec tapeter

hemma hos trea matpalts konst midbec tapeter

hemma hos trea matplats katt midbec tapeter

Har du alltid varit intresserad av inredning? Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Ja men det skulle jag vilja säga. Har alltid velat ha det fint omkring mig och lägger en hel del tid på att få det precis som jag vill ha det. Mitt hem är min borg och där jag vill trivas bygger jag bo. Jag gillar mixen av att blanda både gammalt och nytt. Gärna mycket konsthantverk, saker med historia som konst till exempel. Ett hem ska tålas att leva i, därför vill jag inte ha för ömtåliga möbler omkring mig.

hemma hos trea matplats kök midbec tapeter

hemma hos trea köksdetaljer midbec tapeter

hemma hos trea vardagsrum midbec tapeter

hemma hos trea knopplist midbec tapeter

Har du något inredningstips att dela med dig av?

Jag älskar växter och ett hem blir så mycket mer levande och trivsamt med mycket gröna växter, så det kan jag verkligen slå ett slag för. Investera gärna i lite större träd som en stammad fiolfikus, träd och växter som är tåliga och inte behöver bytas så ofta. Ett annat tips är att försöka låta bli att följa trender slaviskt, det blir betydligt roligare med en personlig inredningsstil. Självklart följer jag trender men försöker att inspireras och skapa min egen stil.

hemma hos trea gröna växter kök midbec tapeter

hemma hos trea gröna växter midbec tapeter

hemma hos trea växt midbec tapeter

hemma hos trea matplats midbec tapeter

Du har valt tapeten Rosa från kollektionen Blomstermåla i sovrummet, vad var det som fick dig att välja just den tapeten?

Åh den fastnade jag för direkt första gången jag såg den. Jag tycker det stormönstrade gör att den är så otroligt snygg och stilren. Dess lugna och mjuka toner gör att den passar perfekt i vårt sovrum.

hemma hos trea fredrik sovrum midbec tapeter 1

hemma hos trea katt sovrum midbec tapeter

Hur tycker du att rummet förändrades efteråt? Funderade du på att tapetsera endast en fondvägg från början, eller var du inställd på att tapetsera hela rummet?

Jag gillar inte fondväggar så det var inget alternativ. Rummet blev betydligt mer ombonat och känns lyxigare nu.

hemma hos trea sovrumstapet midbec tapeter

hemma hos trea sovrum midbec tapeter 3

Vad tycker du man ska tänka på vid val av tapet?

Jag tycker att man ska välja en tapet som man verkligen gillar och kan tänka sig att se på länge utan att bli trött på den. Med en tapet är det lätt att förändra ett rum snabbt och med relativt små medel. Det är det som är den stora fördelen med en tapet.

hemma hos trea fredrik otis sovrum midbec tapeter

hemma hos trea sovrum midbec tapeter 2

Hur skulle du beskriva känslan i ditt sovrum med tre ord?

Lugnt, rofyllt och lite lyxigt.

hemma hos trea sovrum säng midbec tapeter

hemma hos trea sovrum midbec tapeter 1

Vad inspirerar dig?

Jag älskar att vara ute och samla intryck och inspiration. Det gäller både om jag är ute i naturen men även inne i stan. Ett favoritintresse är arkitektur och jag plöjer det det mesta inom genren, exempelvis tv-serier som Husdrömmaroch Hemma hos Arkitekten. Jag läser en hel del inredningsmagasin och följer några bloggar, som Johanna Bradford,Eric Smedlund och Elsa Billgren.

hemma hos trea lampa midbec tapeter

Har du någon trendspaning inför våren 2019 när det kommer till inredning?

Jag hoppas och tror att hållbarhet får vara ledordet ett bra tag framöver. Och så önskar jag verkligen att fler upptäcker att handla second hand och loppis, köper det som någon annan slutat älska och ger det nytt liv. Låt gediget hantverk och ting med känsla få smycka ditt hem!

hemma hos trea konst midbec tapeter

Vad gör du helst en ledig dag?

Unnar mig en lyxig långfrukost och brygger en kopp gott koffeinfritt kaffe. Sen tar jag mig en tur på stan och stannar till och köper en bukett med färska snittblommor. Har jag tur är någon kompis ledig och då blir det gärna ett glas på Champagnebaren eller häng på trevliga Basque.

hemma hos trea fredrik kaffe midbec tapeter

hemma hos trea kök snittblommor midbec tapeter

Tusen tack för pratstunden och för att jag fick komma och hälsa på i ditt mysiga och hemtrevliga bo! Vill du se mer av Fredrik och hans värld rekommenderar jag varmt att följa @awesomeinredning på Instagram. Där hittar du bilder på hans fina hem och annat som han inspireras av, men även en och annan kattbild. Jag ville väldigt gärna låna hem hans gulliga katt Otis. Nästa gång kanske.

hemma hos trea fredrik kök midbec tapeter

hemma hos trea katt kök midbec tapeter

Önskar er en fortsatt fin vecka!

//Cattis, stylist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes