Glöm inte mor på söndag – morsdagspresent och sparris

22 maj 2018

På söndag är det är dags att fira fina mor! Årets tips på morsdagspresent kan innebära allt från en heldag tillsammans i form av en roadtrip och/eller en god middag till att ge bort en gåva i form av färska vårprimören sparris.

Sparris- en morsdagspresent i Hjo

Under maj och juni månad är det skördesäsong för den vita vätternsparrisen som odlas på gården Norra Fågelås utanför Hjo. Sparrisen är en riktigt vårdelikatess och den korta säsongen gör primören till en lyxig råvara på middagsbordet. Den har en god len vårsmak och innehåller dessutom massa nyttigheter!

morsdagspresent-vätternsparris-bunt-hjo-midbec-tapeter

Morsdagspresent nr. 1 – Roadtrip

Sparrisen köper du direkt på gården så förslag på morsdagspresent nr. 1 är att ta med mamma på en mysig roadtrip denna soliga söndag till Hjo. Det tar ca 2,5 timmar dit från Göteborg så det blir en heldag tillsammans. På vägen passerar ni säkert någon mysig loppis och framme i Hjo kan ni även passa på att ta en fika eller glass med utsikt över vackra Vättern.

morsdagspresent-sparris-hjo-midbec-tapeter

Väl framme på gården så är det ingen tvekan om att här finns det sparris!

Gården har öppet alla dagar 10:00-18:00 under maj och juni. Om ingen finns på plats är det självbetjäning som gäller. Man plockar så mycket sparris man vill ha, lägger på vågen och swishar betalningen. Smidigt! Har man tur så finns det även några buntar rabarber till försäljning.

morsdagspresent-fräsk-vätternsparris-hjo-midbec-tapeter

Morsdagspresent nr. 2 – Sparrismiddag

Väl hemma igen så är det dags att tillaga den fina sparrisen. Om mor fick följa med ända till Hjo (och hem igen) kan ni efter roadtripen ha en trevlig sparrismiddag tillsammans. Gjorde du turen på egen hand eller tillsammans med någon annan är förslag på morsdagspresent nr. 2 att bjuda mamma på en god festlig sparrismiddag på söndag!

morsdagspresent-tillaga-sparris-hjo-midbec-tapeter

Innan man tillagar vit sparris så ska den skalas. Den skalas uppifrån och ned, börja strax nedanför sparrishuvudet och ta lite extra vid änden. Skölj av sparrisen och koka sedan i kastrull i 8-10 min beroende på hur tjock den är. Känn med en sticka och koka den inte för mjuk.

morsdagspresent-skala-sparris-hjo-midbec-tapeter

Servera sedan med andra goda tillbehör som en fräsch sallad, en god sås, kött eller ett vegetariskt alternativ.

morsdagspresent-vätternsparris-middag-hjo-midbec-tapeter

Morsdagspresent nr. 3 – Sparris

Eller så kör du på morsdagspresent förslag nr. 3 – ge bort en bunt fin färsk vätternsparris från Hjo. Kommer garanterat uppskattas att du har åkt ända till Hjo för att ge mamma denna goda vårprimör! Och säkert ett ”men det hade du inte behövt…”

morsdagspresent-vätternsparris-bunt-hjo-midbec-tapeter

Så överraska mamma med god sparris på söndag eller gör denna mysiga utflykt en annan fin vårhelg!

//Malin
[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes