Eggstra allt

23 mars 2016

Det är vår i luften, påskharen är på väg och snart börjar resorna mot Blåkulla. Här ska ätas ägg i olika färger och alla möjliga storlekar. Men frågan är – vad har Mr Fox för sig under denna färgglada högtid?

wallpaper tapet midbec eggs agg easter pask inredning pyssel inspiration hem lekfull cat sun spring
Öva på kvastföringen
Det är ju inte helt ovanligt att passa på att resa någonstans när det är långhelg. Kanske en weekendresa till Berlin? Några dagar i Köpenhamn? Eller göra som Mr Fox – smörj kvasten, packa den spetsiga hatten och ta dig en tur till Blåkulla!

Vilken Blåkulla blir det?
Enligt gamla folksagor reste häxorna (i alla fall de svenska häxorna) till Blåkulla över påsken. Dit åkte de för att delta under djävulens häxceremoni. Men de gamla berättelserna går isär när det gäller var Blåkulla faktiskt ligger. Ligger det i Örebro kanske? Eller Kalmar? Det är svårt att säga. Särskilt med tanke på att det idag finns hela 27 stycken platser i Sverige med namnet Blåkulla.

Mr Fox firar påsk
Men oavsett vad sägen säger har vår kära Mr Fox sin egen tradition när han når fram till den mystiska platsen. Han njuter av att vara omgiven av flora och fauna, att få äta en god påskmiddag med goda vänner och kanske allra mest av att få sjunga karaoke med sina kycklingkompisar. De är inte så värst bra på det. Det blir mest lite lätt kvitter i olika tonlägen – men Mr Fox får alltid stående ovationer så fort han ger ifrån sig de första raderna i Gullefjun. Det är alltid höjdpunkten på varje påskfirande för hans del. Men hans kompisar ser fram emot det som kommer efter karaoken. Då plockar Mr Fox fram de långa öronen, svansen och korgen full av ägg. Som påskhare smyger han runt på Blåkulla och gömmer ägg på så kluriga ställen så att de knappt går att hitta. Äggjakten ska ju inte vara enkel. Det ska kännas lite mer som en sport alltihop.

wallpaper tapet midbec eggs agg easter pask inredning pyssel inspiration hem lekfull 1
Vad finns i ditt påskägg?
Det är alltid lika kul när man möts av ett härligt, färgglatt ägg som är fyllt av roliga överraskningar. Men vad som finns inuti ägget kan skilja sig väldigt mycket åt. Vissa är mer traditionella och fyller det med choklad, karameller och andra söta saker. Andra kanske föredrar en liten pryl – en porslinsfigur till hyllan hemma eller en leksak till de små. Och för dig som tycker om att påskpyssla kan du alltid lägga lite mer krut på själva ägget. Om du har några tapetbitar hemma kan du använda dem för att göra ditt eget ägg. Du kan exempelvis använda rosa eller gula mönster från Miss Print som vi har gjort i bilden. Eller kanske ett grönt, rutigt mönster från kollektionen Oxygen?

Något nytt i årets ägg
Men om du frågar Mr Fox ser han hellre något annat i sitt påskägg. Ni kanske inte visste det, men han har extremt gröna fingrar. Det finns inget han gör hellre än att ta hand om alla sina växter hemma. Så för hans del kan man strunta i chokladen och skumkaninerna. Men ett par fröpåsar – det hade han inte sagt nej till!
wallpaper tapet midbec eggs agg easter pask inredning pyssel inspiration hem lekfull bunny chicken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes