Djungeln: Från boken till hemmet

15 april 2016

Djungelboken The jungle book Midbec tapet wallpaper inspiration vattenfall
I veckan hade Disneys nya
Djungelboken premiär på svenska biografer. Och du kan vara lugn: även i denna version finns en skön, något flamsig och stundvis sjungande björn. Du kommer med andra ord känna igen dig om du som många andra kan alla sånger och repliker i den tecknade filmen utan och innan.

Förutom att innehålla dramatik, vackra vyer och en fantastisk berättelse är Djungelboken en perfekt inspirationskälla för dig som är sugen på något nytt och spännande hemma.

Djungelboken The jungle book Midbec tapet wallpaper inspiration faglar
De är smarta, vackra och pratglada (kanske lite för pratglada i vissa fall.) Så för dig som bokstavligt talat vill få med dig en bit av djungeln hem kanske ett nytt husdjur kan vara första steget.

Djungelboken The jungle book Midbec tapet wallpaper inspiration amazilla
Men vissa har tyvärr allergier, andra har redan exempelvis en katt hemma (en typiskt dålig kombination) medan andra helt enkelt inte är sugna på att städa en fågelbur jämt och ständigt. Då finns det som tur är andra alternativ för dig som ändå vill få med en härlig referens till Djungelboken.

Djungelboken The jungle book Midbec tapet wallpaper inspiration djur
När vi börjar komma in i björn- och tigerklassen är det nog inte ens ett alternativ att ha ett livs levande vilddjur hängandes i vardagsrummet. Förutom att vara något opraktiskt vad gäller rastning och städning så är det väl mer eller mindre livsfarligt. För hur söta björnungarna än är när de är små kan vi med 100 % säkerhet säga att de inte är särskilt kramgoa i vuxen ålder.

Som tur är finns även här alternativ på djur i olika färger och former som är något mer lätthanterliga i hemmet.

Det finns djurinspirerade kuddar, örngott och inredningsdetaljer i alla möjliga färger och former – exempelvis hos Hemtex, H&M Home. RUM21 och många andra.

Djungelboken The jungle book Midbec tapet wallpaper inspiration odla garden
Om du på allvar vill skapa en djungel hemma är djurlivet bara en del av ekvationen – det behövs ju vildvuxen växtlighet där alla de stora och små djuren kan gömma sig också!

Djungelboken The jungle book Midbec tapet wallpaper inspiration twist
För dig som är riktigt ambitiös kan du skapa en djungel från grunden genom att så dina egna växter från fröer. Men om du vill se ett resultat lite snabbare finns det helt klart enklare alternativ.

Då kan du fylla fönster, golv och piedestaler med exempelvis Monsteror, Yuccapalmer och Kentiapalmer. Eller om du föredrar växtlighet som du garanterat inte kan ta kål på – varför inte Twist eller Oxygen?

Djungelboken The jungle book Midbec tapet wallpaper inspiration oxygen
5 sista råd innan du skapar din djungel

1) Hitta några ljusa punkter i din djungel. Även om du vill skapa exempelvis ett lummigt vardagsrum kan det vara bra med smart punktbelysning som betonar vackra nyansskillnader i växter, textilier och tapet.

2) Om du vill satsa på växtligheten – tänk på att förse din djungel med ordentligt med solljus och utgå ifrån ytan runt dina fönster när du planerar hur det ska se ut i rummet.

3) Bambudetaljer, lerkrukor och fjädrar är saker som kan knyta an till temat och göra det ännu mer levande.

4) Du kan leka med ljud på olika sätt i din djungel – både med porlande vatten i ett litet mini-vattenfall eller med faktiska djungelljud i högtalare i rummet.

5) Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser – glöm bort bekymmer, sorger och besvär.

Djungelboken The jungle book Midbec tapet wallpaper inspiration djur bjorn baloo bear

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes