3 tips på inredning du kan skapa av trä i sommar

2 augusti 2017

Njuter du av semesterledigheten men vill ändå ha något att sysselsätta dig med emellanåt? Här får du tre tips på saker du kan skapa av trä till hemmet i sommar! Och det bästa av allt är att du kan skapa både inomhus om det regnar eller utomhus om det är strålande sol. Tre projekt för alla väder helt enkelt!

Skapa av trä

1) Bygg ett soffbord av lastpall

Reka i din omgivning efter överblivna lastpallar som du kan bygga ett fint soffbord av. Kör på en eller två pallar på höjden beroende på hur högt du vill att bordet ska vara. Slipa, måla, betsa eller lacka bordet beroende på vilken stil du vill ha på det. På bloggen Tidstjuven kan du få lite hjälp på traven. Även valet av hjul påverkar bordets utseende och vill du ha en mer industriel look på det så satsa på något robustare hjul som syns ordentligt. Ett tips är att lägga en glasskiva på bordsytan om du vill ha en mer jämn yta.

diy-lastpall-och-sideboard-av-trä-midbec-tapeter

2) Skapa sidobord av stubbar

Om du lyckas komma över ett fällt träd eller några stubbar i sommar så kan du skapa egna sidobord! Kapa i den höjd du vill ha, slipa lite på ytan och lacka i fall du vill ha en tåligare yta. Den fina barken blir ett vackert naturligt inslag i hemmet. Förutom fina sidobord för lampor, växter eller dekorativa stilleben kan stubbarna dessutom användas som pallar runt soffbordet när det kommer extra många gäster på besök!

 

diy-sänggavel-av-trä-midbec-tapeter

3) Bygg en sänggavel av grenar

Det har varit en blåsig sommar, kanske en och annan gren har blåst ner från träden i din trädgård eller så fanns det en massa grenar på det fällda trädet du kom över till sidoborden. Av dessa kan du bygga en fin sänggavel! Välj ut några stabila grenar som kan fungera som en stomme till sänggaveln och fäst sedan smalare grenar på dessa. Grenarnas något oregelbundna form ger karaktär åt sänggaveln och mjukar även upp intrycket av sovrummet. Den öppna sänggaveln bidrar också till att rummet känns luftigare.

Lagom jobbigt för semesterns lata dagar!

//Malin
[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


©  Midbec Tapeter AB | All Rights Reserved

0
    Varukorg
    Kundkorgen är tom
    This site is registered on wpml.org as a development site.
    Do you wish to visit the site in English?
    Yes